Almás zabpelyhes sütemény, mézes karobbal

2014-02-21

sponsored links



Teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszttel egészítettem ki a zabpelyhet, 
így igen laktató, tápláló sütemény született. 


 


Egy zöldséges hajdinás fogás után, a Férfiak csak egyet tudtak megenni, nekem egy fél is sok volt.
Úgy terveztem, hogy csorgatunk rá mézes finomságot, 
így kevéske nádcukrot tettem bele.




 Almás zabpelyhes sütemény

Hozzávalók
100 g apró zabpehely
50 g teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
1 tk (laposan) sütõpor
1/4 mk (egészen picike) szódabikarbóna
50 g nádcukor
kevéske só
60 g olvasztott vaj (tisztított vaj)
2 db tojás (kisebb, ha nagy, 1 db is elég)
150 g finomra reszelt lédús alma (2 db)

A sütõ forró volt   -kenyér sült-  ha nem, akkor 170 fokra melegítettem volna.
A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát, sütõport, cukrot és sót alaposan elkevertem.
Egy másik tálban, összekevertem a tojásokat az olvadt (de nem meleg) vajjal,
 majd a finomra reszelt almával.
A nedves és száraz részeket fakanállal összeforgattam (nem alaposan, éppen csak).
7 db "muffin" nagyságú tálkába osztottam szét, de lehet egyben sütni, vagy muffintepsiben. 
25 perc alatt sütöttem meg.




Amennyiben csak egész zabpelyhünk van, akkor törjük kissé össze.
Ha nem papírban sütjük, akkor alaposan kenjük ki vajjal és szórjuk be liszttel a sütõformát!
Ajánlom kisebb hõmérsékleten sütni. 
Nedves tapintású marad az alma miatt.
Nem édes és nem nagy adag, viszont nagyon finom.


 


Karob-os méz
 
Hozzávalók
3-4 ek karobpor
2 x ennyi méz (hígabb mézet ajánlok)

A roppant népszerû :) mézes kakaó mintájára elkészítettem a mézes karobot.
Az eljárás ugyanolyan bonyolult volt, mint a mézes kakaó esetében: 
a karobport a mézzel habosra kevertem. 
Lehet kézzel vagy botmixerrel, de én habverõt használtam.


 *

A karob-ról itt írtam:












Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s