Almás, zabpelyhes puha kekszek, proteinnel
sponsored links
Ez egy olyan keksz, ami puha marad a sütés után is, akkor is ha már kihûlt. Marci szerint süteménynek kéne hívnom, de én mégis keksznek nevezem. Ez is remek finomság reggelire, a délelõtt folyamán éhségünk csillapítására, vagy uzsonnára. Nem tartalmaz se cukrot, se lisztet, mégis egyben marad és nem morzsálódik.
Hozzávalók: 14 db kekszhez
- 33 g vaníliás proteinpor (fehérjepor)
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 3 dl zabpehely darálva (tudom, hogy nem folyékony hozzávaló, de nem mérleggel, hanem bögrével mértem:))
- 3 dl zabpehely egészben
- 1 csipet só
- 1 evõkanál természetes édesítõszer, ez esetben xilit
- 1 evõkanál keserû kakaópor
- 1 egész tojás
- 1 egész alma reszelve, nyugodtan maradjon rajta a héja!
- 1 dl laktózmentes tej, de vízzel is mûködik
- 1-1 evõkanál zabpehely a kekszek tetejére (el is hagyható)
Az elkészítés menete:
- Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, légkeveréses módba.
- Öntsük egy nagy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze.
- Egy másik tálba keverjük össze egy villa segítségével a tojást a tejjel (vagy vízzel). Majd adjuk hozzá a reszelt almát is. Keverjük össze.
- Adjuk a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és a villa segítségével keverjük össze.
- Egy sütõpapírral bélelt tepsibe adagoljunk egyforma gombócokat (kb 1 evõkanálnyi) és a villával nyomkodjuk szét kör alakúra.
- Szórjuk meg a kekszek tetejét egy- egy evõkanál zabpehellyel és tegyük a sütõbe 10-12 percre.