Almás, zabpelyhes puha kekszek, proteinnel

2014-05-08

sponsored links

                                 
                               Ez egy olyan keksz, ami puha marad a sütés után is, akkor is ha már kihûlt. Marci szerint süteménynek kéne hívnom, de én mégis keksznek nevezem. Ez is remek finomság reggelire, a délelõtt folyamán éhségünk csillapítására, vagy uzsonnára. Nem tartalmaz se cukrot, se lisztet, mégis egyben marad és nem morzsálódik.




Hozzávalók: 14 db kekszhez
  • 33 g vaníliás proteinpor (fehérjepor)
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dl zabpehely darálva (tudom, hogy nem folyékony hozzávaló, de nem mérleggel, hanem bögrével mértem:))
  • 3 dl zabpehely egészben
  • 1 csipet só
  • 1 evõkanál természetes édesítõszer, ez esetben xilit
  • 1 evõkanál keserû kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1 egész alma reszelve, nyugodtan maradjon rajta a héja!
  • 1 dl laktózmentes tej, de vízzel is mûködik
  • 1-1 evõkanál zabpehely a kekszek tetejére (el is hagyható)

Az elkészítés menete:
  1. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, légkeveréses módba.
  2. Öntsük egy nagy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze.
  3. Egy másik tálba keverjük össze egy villa segítségével a tojást a tejjel (vagy vízzel). Majd adjuk hozzá a reszelt almát is. Keverjük össze.
  4. Adjuk a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és a villa segítségével keverjük össze. 
  5. Egy sütõpapírral bélelt tepsibe adagoljunk egyforma gombócokat (kb 1 evõkanálnyi) és a villával nyomkodjuk szét kör alakúra.
  6. Szórjuk meg a kekszek tetejét egy- egy evõkanál zabpehellyel és tegyük a sütõbe 10-12 percre.







Folytats a blogon ... nutsnroll.blogspot.com/2014/05/almas-...

sponsored links

Keres?s