Almás zabkása

2014-03-27

sponsored links




Hozzávalók:
  • 65 g zabpehely
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl víz
  • 2 ek (nyírfa)cukor
  • 350 g reszelt alma
  • tálaláshoz:
    • õrölt fahéj

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a tejjel és a vízzel felfõzzük, közben megkavarjuk párszor, majd alacsony fokozaton addig fõzzük tovább, amíg a zabpehely megpuhul.
  2. Hozzáadjuk a reszelt almát és a (nyírfa)cukrot, majd még egyszer felfõzzük.
  3. Fahéjjal megszórva frissen fogyasztjuk.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én az almalé készítésénél a gyümölcscentrifugában visszamaradó almahúst (almapépet) használtam fel reszelt alma helyett, így az sem veszett kárba, ráadásul épp kéznél volt.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/03/alma...

sponsored links

Keres?s