Almás - vaníliás párna
sponsored links
Elõször is, köszöntöm az új rendszeres olvasóim, nagyon örülök nektek!
Másodszor pedig, háromszoros hurrá Chef Vikinek!!! Eredetileg úgy gondoltam, hogy a mai ebéd ez a guszta lepény lesz. Azután viszont rájöttem, hogy inkább valami almás édességet kéne sütnöm abból a túróból, amit a lepénybe szántam, ugyanis öt darab elég fonnyadt almám is volt. Szerencsére nem kellett messzire mennem a receptért: ez volt a kiindulási alap. Ez a tészta valami fenomenális, nem is számítottam rá, hogy ilyen hatalmasra nõ és a töltelék is remek. Csak egy keveset változtattam, és más arányokkal dolgoztam, mivel többnyire negyed kiló túrót használna el az ember egyszerre. Plusz készült egy kakaós csiga, ugyanebbõl a tésztából, mivel párom bejelentette, hogy õ nem szereti az almás sütiket... Ugyan ez új, de meghajoltam az érv elõtt és készült egy kakaós is. Biztos vagyok benne, hogy ez a könnyû, gyorsan elkészíthetõ tészta gyakori vendég lesz nálunk bármivel is töltve. Remek lehet diósan és lekvárosan is.
Elõre szólok, ez az almás töltelék rengeteg, ezért, ha nem akarunk a maradékra felhasználási ötleteket csinálni, akkor készítsünk kevesebbet, de szerintem így sem gond, mert nagyon finom. Nekem egy része a maradék pudingporból kifõzött vaníliapuding alá ment így kaptam két kis adag pohárkrémet:
De még így is maradt, ebbõl estére melengetõ almás fahéjas puncsot fogok készíteni.
Jöjjön tehát a mennyei almás-vaníliás párna receptje:
Töltelék:
5 kis alma
2 ek citromlé
3 lapos ek cukor- nálam nyírfacukor
1 evõkanál vaníliás porcukor, de lehet sima vaníliás cukor is
1 dl tojáslikõr, vagy tejszín - én likõrrel csináltam
fél tasak vaníliás pudingpor - 3-4 evõkanál víz
tészta:
50 dkg liszt
1 nagy csomag sütõpor (15 g-os) ...