Almás-vaníliapudingos pite fahéjas nyírfacukorral

2017-03-28

sponsored links

Az almás pite nálam bármilyen változatban jöhet, puding nélkül vagy pudinggal, szeletelve vagy reszelve is belekerülhet, de a fahéj az nem maradhat el. Itt egy szuper egészséges verzió, amit viszonylag gyorsan elkészíthetünk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.







Almás-vaníliapudingos pite fahéjas nyírfacukorral
Hozzávalók 26 cm átmérõjû piteformához
15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
12,5 dkg hideg vaj felkockázva
6 dkg nyírfaporcukor
1 tojás
1 evõkanál frissen facsart citromlé
1 citrom reszelt héja

a töltelékhez:
5 dl tej
1 csomag Nyírfacukor gluténmentes vaníliaízû pudingpor
3 tojássárgája
1 csomag Nyírfacukor Bourbon vanília

továbbá:
1-2 szeletelt alma
2 evõkanál fahéjas nyírfacukor

Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1/2 órára hûtõbe tesszük.
A tejbõl 1 dl-t kimérünk, hozzáadjuk a pudingport, a tojássárgáját és a vaníliát. A maradék tejet felforraljuk, majd belevegyítjük a kikevert pudingot. Kis lángon fõzzük tovább 1-2 percig, amíg sûrû, krémes nem lesz. Lefedve hûlni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen a formánál kicsivel nagyobbra nyújtjuk. Belehelyezzük, majd a túllógó széleket levágjuk. Megtöltjük a kihûlt pudinggal, rátesszük az almát, végül megszórjuk a fahéjas nyírfacukorral. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. A pitét a formában hagyjuk kihûlni, majd felszeleteljük, és tálaláskor nyírfaporcukorral tovább édesíthetjük.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/03/almas...

sponsored links

Keres?s