Almás-túrós rakott tészta
sponsored links
Nemrég röntgenen voltam, ahol régen látott kedves ismerõsöm készítette a felvételt. Nem voltam benne biztos, hogy megismer, olyan régen találkoztunk, de amikor megkérdezte: mit fõzök ma, mosolyra húztam a számat!!!
Visszakérdeztem:olvasod a blogomat?
Mire Õ: Naná!
Az ilyen visszajelzések az egész napomat feldobják.!!!! És köszönöm mindenkinek a pozitív bíztatásokat!!!
Akkor ,ott, még nem tudtam még megmondani Zsuzsának ,mi lesz a mai menü, de ezt most szeretettel neki ajánlom!
Hozzávalók:
75 dkg alma
50 dkg túró
30 dkg tészta (csusza vagy fodros nagykocka)
1 citrom reszelt héja és leve (kezeletlent vegyetek)
15 dkg kristálycukor
4 dl tejföl
1 cs.vaníliáscukor
3 dkg mazsola
1 marék durvára vágott dió
só, gyömbér,fahéj ízlés szerint,
vaj a kenéshez.
A tésztát kifõzöm, lecsepegtetem.
A túrót 1 dl tejföllel, 5 dkg kristálycukorral,citromhéjjal,fél citrom levével,vaníliás cukorral összedolgozom.
Az almát meghámozom, uborkagyalun lereszelem.Fahéjjal,gyömbérrel,5 dkg cukorral, fél citrom levével,mazsolával ízesítem, és megpárolom kissé.
A maradék 3 dl tejfölt elkeverem 5 dkg cukorral.
Egy tûzálló tálat kivajazok
A tál aljára a kifõzött tészta egyharmadát leterítem. Rákenem a túrókrémet,befedem a tészta másik harmadával. erre kerül kb 1 dl cukros tejföl, majd a párolt alma.Ismét tészta, amit a cukros tejföllel bevonunk (kb 2dl)
A diót a tetejére szórjuk és 180 °C-on 25 percig sütjük. ha szépen megpirult a teteje,tálalhatjuk.
Az almától zaftos a tészta, a túrós ízhatás tökéletes!
Hidegen és melegen is kiváló!