Almás túrópalacsinta
sponsored links
Hozzávalók:
- 50 dkg Mizo laktózmentes túró
- 10 dkg Mizo laktózmentes vaj
- 3 tojás
- 3 közepes alma
- 4 dl Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
- 30 dkg liszt
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 1 csipet só
- 1-2 evõkanál vaníliás cukor
- 2 dl ásványvíz
a sütéshez:
- kevés olaj
a tálaláshoz:
- idénygyümölcs vagy befõtt
- Mizo laktózmentes, gyümölcsdarabos joghurt
- porcukor
- A túrót villával áttörtem, a vajat megolvasztottam, és hagytam kicsit hûlni.
- Az almát meghámoztam.
- A túróhoz kevertem a vajat, a tojássárgáját, a tejet, és belereszeltem az almát.
- Belevegyítettem a sütõporral, sóval és cukorral összeforgatott lisztet, lazítottam az ásványvízzel.
- Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a tojásfehérjébõl vert kemény habot.
- Olajozott serpenyõben a hagyományostól kissé vastagabb palacsintákat sütöttem.
- Négyrét hajtva, idénygyümölccsel és gyümölcsös joghurttal tálaltam, de porcukorral meghintve, önmagában is finom.
A palacsinta a Mizo laktózmentes termékeivel készült, és a recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában.