Almás tekercs
sponsored links
A téli, ráncos almának kitûnõ felhasználási lehetõsége. A gyerekek imádni fogják!
Almás tekercs
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg friss élesztõ, 7 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 2 tojássárga, csipet só; a töltelékhez: 80 dkg alma, 4 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, 5 dkg õrölt dió, 1 evõkanál szárított citromfû.
Elkészítése: Az élesztõt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a felfutott élesztõt, és a többi hozzávalót, majd alaposan megdagasztjuk. Puha tésztát kell kapjunk. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük és megszórjuk cukorral, citromfûvel valamint fahéjjal. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a darált dióval, az almát kicsavarjuk a levétõl és elosztjuk a tetején. Felcsavarjuk, mint a bejglit, majd kétujjnyi szeletekre vágjuk, kissé ellapítjuk és sütõlapra helyezzük egymás mellé. Elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük.