Almás sütés nélküli joghurttorta karamellel

2017-11-03

sponsored links

Ismét almás finomság, most joghurttal és karamellel, villám gyorsan összerakható. Csupán egy éjszakát kell rá várni és már ehetjük is ezt a kicsit savanykás, kicsit édes, kicsit fûszeres finomságot. Aki szereti helyettesítheti banánnal vagy körtével is. A tetejére karamell helyett csokiszirupot is készíthetünk.











Almás sütés nélküli joghurttorta karamellel
Hozzávalók (22 cm átmérõjû tortaformához):
az almás réteghez:
1 kg alma
almás pite fûszerkeverék
1 dl víz
1 nagy evõkanál méz
2 dkg vanília ízû pudingpor

a joghurtos réteghez:
50 dkg görögjoghurt
2 dl tejszín
3 evõkanál porcukor
1 evõkanál frissen facsart citromlé
citrom reszelt héja
15 g zselatin
4 evõkanál víz

továbbá:
25 dkg babapiskóta
karamell öntet

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a méz és a fûszerkeverék hozzáadásával fedõ alatt puhára pároljuk. A pudingport kikeverjük a vízzel, elvegyítjük az almás töltelékben, majd sûrûre fõzzük. Teljesen hagyjuk kihûlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz és citrom levével, és reszelt héjával ízesítjük. A zselatint a vízzel együtt felolvasztjuk, a joghurtos keverékbõl hozzáadunk 2-3 evõkanállal, majd gyorsan elkeverjük. Az egész mehet a többi krémhez, alaposan belekeverjük, gyors mozdulatokkal. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, rásimítjuk a joghurtos krém felét, majd az alma mártásnak is a felét rákanalazzuk. Jöhet a következõ réteg, de most az almával kezdünk és a joghurttal zárjuk be.
Egy éjszakára hûtõbe helyezzük. Tálalás elõtt elkészítjük a karamell öntetet, végül bõven meglocsoljuk vele.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/almas...

sponsored links

Keres?s