Almás sütemény bormártással
sponsored links
Ismeritek a Gizella Pincét Tokajban? Ha nem, sürgõsen orvosoljátok a hiányosságot. Szilágyi László (Szila) és felesége készíti a borokat néhány éve a nagyszülõktõl örökölt borászatban, mellette panzió, cuki kutyák, fiatalos lelkesedés és klassz borok, úgyhogy ha eddig nem kóstoltátok a Gizella-borokat, akkor itt az ideje. Debrecenbõl telepedtek Tokajba, mikor jött a lehetõség, és néhány év alatt szépen felépítették a borászatot, saját erõbõl, kreativitással, rengeteg munkával és szerencsére jönnek is a megérdemelt sikerek. Mára már elkészült az elsõ Aszú is, pedig emlékszem, mikor pár éve elõször voltunk náluk, akkor még csak tervben volt, mindig mondta Szila, hogy hát az Aszúnak több idõ kell. Aztán tessék, itt is van. Elszaladt pár év, elkészült és isteni finom, megérte a munkát nagyon.
Ez meg itt egy recept a borral. Nagyon odavolt érte mindenki, elég jól sikerült, arcoskodás nélkül mondom. Fõleg amúgy is a jó bornak köszönhetõ a siker:)
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg puha vaj
3 dkg porcukor
fél dl tej ...