Almás-szegfûborsos párolt lilakáposzta
sponsored links
Indítsuk a hetet egy vadító színû körettel....
Mindenkinek megvan a maga Menzai Borzalma, és is csépeltem már a langymeleg, agyoncukrozott-lisztezett-fahéjazott, szétfõtt befõttbõl készült gyümölcsleveseket, na és a paradicsomos káposzta hallatán is kiráz a hideg. Mellettük dobogós még a pár.káp. - fehérkáposzta, amit teljesen halottra párolva, fáradtolajízûen csaptak a húslevesben szálasra fõtt, majd megsütött ezeréves sertéscomb mellé. Huuuh...
Ezért én nem vagyok a párolt káposzták nagy barátja, sokszor biztos csak csúnya elõítéletességbõl. Nemrég ettem egy nagyon klassz éppcsakánizsos-narancsos vöröskáposztát itt, és mivel az ánizst nagyontrendisége ellenére még mindig nem szeretem annyira, itthon inkább egy másféle ízesítéssel próbálkoztam. Ha a fehér még nem is, de a lilakáposzta felkerült a köretek listájára.
Hozzávalók: (4 személyre) ...