Almás rétestorta

2014-04-24

sponsored links





Egyszerû és finom almatorta.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

1 csomag (4 lap) készen kapható réteslap

A töltelékhez
1000 g savanykás alma, tisztítva mérve
4-5 evõkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor vagy 20 g étkezési keményítõ
1/2 citrom reszelt héja
mazsola

A tetejére
tejföl
fahéjas porcukor

Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és elõször szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt.
A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhára pároljuk. A pudingport/keményítõt kevés hideg vízben elkeverjük, az almához öntjük, és felforralva besûrítjük.
Miután langyosra hûlt, belereszeljük a citromhéjat.
A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal. A réteslapok harmadát kisebb darabokra tépjük és két rétegben kibéleljük vele a formát. Az almatöltelék felét rásimítjuk és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségû mazsolával.
Ezt a mûveletet még egyszer megismételjük, végül az utolsó harmadrész réteslappal befedjük.
A torta tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.
200 fokos sütõben addig sütjük, amíg a felsõ lapok szépen meg nem pirulnak.
Langyosra hûtjük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/04/almas-...

sponsored links

Keres?s