Almás rétes torta/Apfelstrudeltorte
sponsored links
Az õsz íze egyetlen falatban...
Mi lehetne jobb egy borús õszi reggelen egy csésze gõzölgõ kávé mellé, mint egy szelet zamatos almás rétes.
Már régóta izgatta a fantáziámat, hogyan lehetne a hagyományos almás rétest kicsit más formában tányérra tenni. Bécsnek nincs cukrászdája, ahol ne lehetne kapni, de mindenhol a szokásos adag és forma néz szembe velünk. (Illetve néz vissza a tányérunkból...) Erre a napokban kezembe került Myriam Zumbühl csuda jó könyve, a Kuchen, Tartes & Co, amiben egy nekem való, alakjában, töltelékében is, a szokásostól eltérõ almás rétesre bukkantam. Eddigi almás rétes ismereteim alapján, ez most a jelenlegi nyerõ. A dolgon az még csak dobott, hogy a túrót (nem lévén itthon), tejbegrízzel cseréltem fel... Meglepetésszerûen belepasszolt!
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
4 savanykás alma, megmosva, felezve, kicsumázva, zöldségreszelõn lereszelve
3 tojás
40 dkg túró (ez nálam 30 dkg hideg tejbegríz volt)
18 dkg creme fraiche (ha nincs, lehet helyette tejföl tejszínnel keverve)
3 ek vaníliás pudingpor
12,5 g kristálycukor
2 rúd vanília kikapart belseje ...