Almás rétes filotésztából.
sponsored links
Még márciusban sütöttem vargabélest, és akkor nem készen vásároltam meg a réteslapokat, hanem saját magam készítettem el hozzá a filotésztát. Akkor megígértem, hogy hamarosan a receptet is megosztom, és most végre el is érkezett az idõ. Természetesen megint Michel Roux "tészta varázs" címû könyvében szereplõ recept segítségével készült el ez a remek tészta. Bevallom, elõször kicsit félve álltam neki, de mivel szeretném a "mester" által ajánlott összes tésztát kipróbálni, (már csak egy-kettõ van hátra) így bármennyire is óckodtam tõle, a végén csak belevágtam. Végül nem bántam meg, mert sokkal egyszerûbb elkészíteni, és dolgozni ezzel a tésztával, mint azt valaha is gondoltam. Jó, azért nem mondom hogy ezután mindig saját magam készítem majd el a rétestészta eme változatát, de mivel van még néhány recept a könyvben, így lesz rá alkalmam többször is megsütni. Ez is egyfajta rétestészta, igaz kicsit vastagabb marad a nyújtás, és a sütés során, de ennek következtében dolgozni is sokkal könnyebb vele, mint a rétestésztával. Egy próbát mindenképpen megér, így mindenkinek bátran merem ajánlani.
Hozzávalók 4 db réteshez:
20 dkg liszt
2 g só
145 ml víz ...