Almás rebarbara-krémleves túrókrokettel

2017-07-16

sponsored links



Van egy nagy, és két kisebb bokor rebarbaránk. Anno, amikor a töveket megvettük, még nem tudtam, hogy majd mire is fogom felhasználni. Aztán eltelt pár év, és a levélnyelek nem nõttek hosszúra és cérna vékonyak maradtak. De idén már egész klassz darabokat tudtam szüretelni róla. Almával párosítva remek leves lett belõle. Bár ezek a levélnyelek zöldek és nem pirosak, mint amit a zöldségesnél lehet kapni, de ez az ízén nem változtat különösképpen. Mivel a szezonnak már igencsak vége, ezért ez az utolsó rebarbarás recept idén. Jövõre remélem újra próbálkozhatók majd újabb finomságokkal.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 4 fõre:
*10 nagy szál rebarbara
*3 nagyobb darab alma
*0,5 kk õrölt fahéj
*1 nagy csipet õrölt szegfûszeg
*1 csipet só
*4-5 ek cukor
*2 csapott ek vaníliás pudingpor
*2 dl krémes tejszín

Kroketthez:
*25 dkg túró
*1 nagyobb tojás
*8 dkg liszt
*0,5 tksütõpor
*1 nagy csipet só

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és feldaraboljuk. A megtisztított rebarbarát 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A gyümölcsöket felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és puhára fõzzük. Közben ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel. Merülõ mixerrel pépesítjük. 
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a meleg levesbe csorgatjuk. Ha kellõképpen besûrûsödött elzárjuk, és jól behûtjük. A kroketthez a túrót jól áttörjük, majd a sóval, a tojással, a sütõporral elkevert liszttel összedolgozzuk. Apró kroketteket formázunk, amit forró olajban barnára sütünk, és konyhai papírtörlõn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. 
A hideg levest a krokettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/07/almas...

sponsored links

Keres?s