Almás-pudingos piskótatekercs - több funkcióval

2011-09-05

sponsored links

Almás-pudingos piskótatekercs

Ezen a hétvégén Dorina unokám névnapja volt. Egyéb teendõim miatt nem tudtam különösebben belemerülni a tortázásba, de azért neki is akartam sütni valamit. Piskótatekercset sütöttem almás pudingos töltelékkel.
A tekercs tésztáját az általam szokásos módon készítettem. Öt tojáshoz öt kanál barna nádcukrot adtam és géppel 6-7 perc alatt jó habosra kikevertem. Lisztet csak négy kanállal tettem bele, így hajlékonyabb lesz és könnyebben felcsavarható. A lisztet is kis fokozaton géppel kevertem hozzá és szilikonos sütõpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon 20-25 perc alatt megsütöttem. Tepsibõl kivéve forrón sütõpapírral feltekertem amíg kihûlt.
A tölteléket már elõzõleg elkészítettem. Savanyú nyári almám volt, amit már el kellett használni. Lehéjaztam, apróra összevágtam, így volt 60 deka. Lábosba tettem, gondolomra barna nádcukrot szórtam rá, meg éppen csak annyi vizet hogy le ne égjen és kicsit összepároltam, de az alma darabos maradt benne. Végén kevés õrölt fahéjjal ízesítettem, meg fél ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/09/almas...

sponsored links

Keres?s