Almás, pudingos kelt lepény
sponsored links
Ez a sütemény az a kategória, amit (1) nem is szoktam sütni, és (2) nem is értek hozzá. Természetesen, az elsõ a másodikból következik. :P Ennek ellenére, feltettem magamban, hogy megpróbálkozom vele, és kitaláltam ezt a pudingos, gyümölcsös változatot. Arra gondoltam, hogy ha kevert tésztával mûködik, biztosan kelt tésztával sem lehet rossz! A tésztája egy hagyományos kalács receptje szerint készült, amit egy régi román nyelvû receptes könyvbõl vettem.
A süti a múlt szombati erdõszéli osztálykirándulás apropóján készült, s bár eléggé hatalmas adag volt, mire kettõt fordultam, el volt tüntetve a tepsirõl. Még jó, hogy idejében lefényképeztem.:)
Almás, pudingos kelt lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, kb. 2 dl tej, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 2,5 dkg friss élesztõ, 1 dl olaj, 1/2 kávéskanál só, 1 citrom héja; továbbá: 1 tasak vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 5-6 evõkanál cukor, 1,2 kg hámozott, kicsumázott alma, 1 evõkanál búzadara, 1 teáskanál fahéj.