Almás pite teljeskiõrlésû lisztbõl
sponsored links
A pite tésztát teljes kiõrlésû lisztbõl készíteni egy igazi telitalálat. A tészta annyira omlós és finom lesz, hogy szoktam diót szórni az alma alá, ugyanúgy mint a rétesnél, hogy ne ázzon el a tészta, hát ehhez a dió réteghez hasonló maga a tészta. Rétesalmát használtam a töltelékhez, amely önmagában savanykás jellegû, az édes almához adhatunk citromlevet, hogy hasonlóan pikáns ízt érjünk el.
Mindazok ellenére hogy az almás pite a legelterjedtebb sütemények közé tartozik nálunk, a mondás hogy, ahány ház annyi szokás több kérdést is felvethet. Mekkorára és milyen formára vágjuk? Nagy kocka? Kis kocka? Téglalap? Ez attól függ hogyan szeretjük, viszont kipróbálhatunk más formákat is, meglátjuk mennyire megváltoztatja a sütemény jellegét. Különbözõ méreteket is összehangolhatunk, így mindenkinek van lehetõsége választani, ízlése és igénye szerint.
A másik kérdés milyen lisztbõl készítsük, és miért éppen a teljes kiõrlésû mellett teszem le a voksom.
Sok tudományos támadás éri gabonákat és a teljes kiõrlésû lisztet. Mint sok minden mást ezt is is gondolkodás nélkül követõkre ...