Almás pite teljes kiõrlésû tönkölybúza lisztbõl
sponsored links
Már egy ideje készülök megsütni a jó kis pitereceptem diétás változatát de valahogy nem volt idõm, kedvem, ötletem....
A hétvégén összeszedtem magam és megcsináltam.
Hipp-hopp készen lett, alig 40 perccel azután, hogy nekikezdtem már ott is illatozott a konyhaasztalon.
A teljes kiõrlésû liszttõl olyan, mintha dió lenne a tésztájában. Finom omlós, nem túl édes, persze aki úgy szereti az több xilitet vagy édesítõt tesz bele.
Hozzávalók
tészta
30-32 dkg teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
1 tojás
csipet só
3 evõkanál xilit
20 dkg vaj vagy margarin
A lisztet a puha vajjal, tojással xilittel és sóval összedolgozzuk majd félretesszük pihenni egy kicsit,( a liszt mennyisége a tojás nagyságán múlik, én 30 dkg-val indítottam majd kellett még egy keveset hozzátennem, a fontos, hogy ne ragadjon a tészta). Addig a tölteléket megcsináljuk. Nekem itt és most jó dolgom volt, levettem a polcról 2 üveg reszelt almát egy lábosba tettem, szórtam rá õrölt fahéjat, 3 evõkanál süssina édesítõ port majd a végén 1 vaníliás pudingport adtam hozzá amit kevés almalében simára kevertem. Összerotyogtattam és kész is voltam :)
Na de,
kb 1,5 kg alma megpucolva, lereszelve
fahéj
3 evõkanál süssina édesítõpor
1 csomag vanília puding
1 dl almalé
A fent leírt módon megcsináljuk.
A tésztát kétfelé vesszük, egy közepes méretû tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtjuk, beletesszük a kikent tepsibe, rásimítjuk az almás tölteléket majd a tészta másik felét kinyújtjuk majd rátesszük az almára. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gõz tudjon távozni, majd 180 fokos sütõbe tesszük. kb 25 percet volt bent, szépen szelni csak akkor lehet ha kihûlt.
Jó étvágyat hozzá!
A hétvégén összeszedtem magam és megcsináltam.
Hipp-hopp készen lett, alig 40 perccel azután, hogy nekikezdtem már ott is illatozott a konyhaasztalon.
A teljes kiõrlésû liszttõl olyan, mintha dió lenne a tésztájában. Finom omlós, nem túl édes, persze aki úgy szereti az több xilitet vagy édesítõt tesz bele.
Hozzávalók
tészta
30-32 dkg teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
1 tojás
csipet só
3 evõkanál xilit
20 dkg vaj vagy margarin
A lisztet a puha vajjal, tojással xilittel és sóval összedolgozzuk majd félretesszük pihenni egy kicsit,( a liszt mennyisége a tojás nagyságán múlik, én 30 dkg-val indítottam majd kellett még egy keveset hozzátennem, a fontos, hogy ne ragadjon a tészta). Addig a tölteléket megcsináljuk. Nekem itt és most jó dolgom volt, levettem a polcról 2 üveg reszelt almát egy lábosba tettem, szórtam rá õrölt fahéjat, 3 evõkanál süssina édesítõ port majd a végén 1 vaníliás pudingport adtam hozzá amit kevés almalében simára kevertem. Összerotyogtattam és kész is voltam :)
Na de,
kb 1,5 kg alma megpucolva, lereszelve
fahéj
3 evõkanál süssina édesítõpor
1 csomag vanília puding
1 dl almalé
A fent leírt módon megcsináljuk.
A tésztát kétfelé vesszük, egy közepes méretû tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtjuk, beletesszük a kikent tepsibe, rásimítjuk az almás tölteléket majd a tészta másik felét kinyújtjuk majd rátesszük az almára. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gõz tudjon távozni, majd 180 fokos sütõbe tesszük. kb 25 percet volt bent, szépen szelni csak akkor lehet ha kihûlt.
Jó étvágyat hozzá!