Almás pite (laktózmentes, vegán)

2017-12-01

sponsored links

Olyan népszerû lett a közösségi média felületeken megosztott almás pite fotója és többen követeltétek a fotó hatására a receptet, így gondoltam, hogy megosztom veletek itt a blogon. Annyira, de annyira egyszerû a recept és olyan gyorsan készen van egy kis trükknek köszönhetõen, a látvány pedig levesz mindenkit a lábáról. Mentsétek el a receptet, mert karácsonykor szerintem jól fog mutatni egy ilyen desszert az asztalon.

A recept gyorsaságának a titka a Tante Fanny édes linzertészta. Ennek köszönhetõen készül el nagyon gyorsan! ? A jó hír, hogy a tészta vegán, így vegánok és laktózérzékenyek is használhatják sütemények készítéséhez. Sajnos a Tante Fannynak nem minden tésztája kapható minden szupermarketben (weboldalon meg tudjátok nézni, hogy ez az édes linzertészta például hol szerezhetõ be). Érdemes a tésztából kettõt beszerezni, ha szeretnétek szép mintákat is szaggatni a pite tetejére. Attól függõen, hogy mekkora formába teszitek, lehet, hogy egy csomag tészta elég lesz a pite aljának és tetejének elkészítésére is, de ha nagyobb formába teszitek, akkor szükség lesz a második csomagra is. A megmaradt tésztából pedig szaggathattok különbözõ formákat, süssétek meg és kekszként megehetitek, akár úgy is, hogy két kekszet lekvárral ragasztotok össze.

Almás pite (laktózmentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Villámgyorsan elkészülõ, finom almás pite.
Szerzõ:
Recept típusa: sütemény
Konyha: vegán
Adag/mennyiség: 4-6 fõre
Hozzávalók
  • 1 vagy 2 csomag Tante Fanny édes linzertészta
  • 2-3 db alma, kimagozva, vékony szeletekre vágva
  • õrölt fahéj
  • õrölt vanília
  • szeletelt mandula
  • frissen facsart citromlé
  • agavé szirup (opcionális)
  • kókuszolaj
Elkészítés
  1. A sütõt melegítsük elõ 180C fokra.
  2. Az almaszeleteket locsoljuk meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Kinyújtjuk a tésztát és beletesszük egy kerek kiolajozott, sütõpapírral bélelt pite formába. A tészta szélét, ha túl nagy és kilóg a formából, akkor vágjuk le. A tésztát villával szurkáljuk meg néhány helyen.
  4. Betesszük a sütõbe és 10-15 percen keresztül elõsütjük úgy, hogy sütõpapírt teszünk a tésztára és valami nehezéket a sütõpapírra (száraz lencsét vagy babot), hogy a tészta ne emelkedjen fel.
  5. Ha félig megsült a tészta, kivesszük a sütõbõl és az almaszeleteket szépen körbe rátesszük a tésztára, megszórjuk fahéjjal, vaníliával, egy kevés agavésziruppal és szeletelt mandulával.
  6. A maradék tésztából (vagy ha nem maradt, akkor egy új csomagot felbontva) csillag formákat szaggatunk rá.
  7. Tegyük vissza a sütõbe és légkeveréses programom 180C fokon süssük kb. 20-25 percen keresztül, amíg a teteje is enyhén megbarnul és az almák elkezdenek megpuhulni, kicsit levet ereszteni.
Jegyzetek
Az agavé szirup el is hagyható, mert a linzertészta be van édesítve, az almák pedig édesek, tehát anélkül is nagyon finom.
Az almaszeletek tetejére a szeletelt mandulán kívül aprított diót is tehetünk.
3.5.3229


Folytats a blogon ... https://www.zizikalandjai.com/2017/12...

sponsored links

Keres?s