Almás pite
sponsored links
Ajjaaajjjj, nagyon rég jártam errefelé, de azért sütöttem ám rendszeresen, csak a bejegyzéseket kell hozzájuk megalkotnom!
Pitét készítettem, méghozzá tegnap, úgyhogy friss süteményhez bizony friss bejegyzés dukál! Pitét sütni egyébként nem egy bonyolult dolog, a lényeg hogy vékony legyen a tésztánk, a töltelékünk pedig finom...na és jó sok, szerintem az én pitém is elbírna még egyszer ennyi almát! (Legközelebb majd kipróbálom 2 kg almával!)
Anyukám rendszeres pitesütõ volt, amikor még lelkesen állt a konyhában, mostanában inkább rám sózza ezeket a dolgokat, persze nem mintha bánnám...:)
Hozzávalók
a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 púpozott ek tejföl
csipet só
1 kisebb citrom reszelt héja
kb. 4-5 ek zúzott dió (ami az alsó lapra kerül a töltelék alá) ...