Almás pite (Anyukám féle)
sponsored links
A családomban több évtizede sütjük, és a kedvenc süteményünk, mert egyszerû, de nagyszerû. Mivel cukorbeteg is van a családban, így sem a pitében, sem a tetején nincs cukor, csak fruktozum. A teteje megszórható azzal is, de most elhagytam. Nagyszombaton sütötttem, de mivel húsvét vasárnap és hétfõn nem voltunk itthon csak este késõn, így most teszem fel.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 25 dkg Ráma, 2 kg alma, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 sütõpor, 1 kk. só, fahéj a szóráshoz, 15 dkg fruktozum (gyümölcscukor)
A lisztet átszitálom, a margarint elmorzsolom benne, beleteszem a tojást, tejfölt, sütõport, sót, édesítõbõl 10 dkg-ot és összegyúrom. Elfelezem a tésztát és két tepsi nagyságú lapot nyújtok belõle. (az én tepsim 37x21 cm-es, ha valakinek szélesebb a tepsije, akkor vékonyabb lesz a tészta) Az almát meghámozom, lereszelem, kissé kinyomkodom. A tepsit kibélelem sütõpapírral és beleteszem az ...