Almás piskóta, ahogy édesanyám készíti
sponsored links
Ez a sütemény édesanyám keze munkáját dícséri, hiszen õ sütötte a szülinapomra, hogy a kakaós csiga és a házi raffaello mellett ezzel is megkínálhassam a vendégeimet. Nagyon szeretjük amúgy az "almástésztát", ahogy nálunk nevezik, két recept szerint is szoktuk sütni. Ezt a receptet a fiútesóm barátnõjének édesanyjától, Kati nénitõl tanultuk, itt is köszönjük neki:) Anyu, neked meg köszi, hogy megsütötted nekem:)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 12, 5 dkg margarin
- másfél kávéskanál sütõpor
- 1, 5 dl tej
- 2 kg megreszelt alma
- 3 - 4 evõkanál gríz (búzadara) ...