Almás paszternákpüré (paleo)
sponsored links
Ezt a paszternák pürét már régóta terveztem elkészíteni, de valahogy mindig elmaradt. Ma viszont minden volt itthon hozzá, és úgy gondoltam, hogy a füstölt szalonnás savanyú káposzta ágyon sült csibecombok mellé tökéletes köret lesz.
A receptet Alexandra gasztroblogján találtam, csak a fûszerezése lett nálam picit más. Viszont én is használtam hozzá egy nagyon kevés vajat és parmezánt. Ezek a paleo diétába csak nagyon kompromisszumosan férnek bele, de könnyen elkészíthetõ ezek nélkül is. A vajat kiválthatjuk kókuszzsírral, a parmezánt pedig elhagyjuk belõle. Én nagyon ritkán használom mindkettõt, de évi 2-3 alkalommal ilyen kis mennyiségben nekem beleférnek.
Hozzávalók:
0,5 kg paszternák
2 db alma (nekem most Pink lady)
2 kiskanál teavaj
2 kiskanál kókusztejszín (cocomas)
kb. 3-5 dkg parmezán
só, frissen õrölt bors
szárított kakukkfû
reszelt szerecsendió
A paszternákot megtisztítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. Nagyon kevés vízben elkezdtem párolni, sóztam, hozzáadtam egy csipetnyi kakukkfüvet és egy leheletnyi frissen õrölt borsot.
Mikor már majdnem készre párolódott, hozzáadtam a megtisztított, felkockázott almát is, és fedõ alatt készre pároltam. Leöntöttem róla a vizet, ekkor ráreszeltem egy kevés szerecsendiót, hozzáadtam a vajat, kókusztejet és belereszeltem a parmezánt is.
Botmixerrel pürésítettem, és egy nyomózsák segítségével kis rózsákat nyomtam belõle a tányérra.