Almás paszternák rózsa
sponsored links
Tegnap egy almás paszternák pürét csináltam a sült hús mellé, aminek a nagyobb része megmaradt mára. Ezt most továbbgondoltam, és a hercegnõ burgonya mintájára elkészítettem.
Így még sokkal mutatósabb és finomabb lett.
A püré pontos mennyiségét nem tudom megmondani, nem mértem le. De a tegnapi alapot megnézve, kb. a 3/4 része maradt meg.
Ehhez adtam 2 tojássárgáját, és 2 evõkanál gari darát. Kb. 10 percig hagytam állni, hogy a gari megduzzadjon benne, majd habzsákba töltöttem. Egy sütõpapírral bélelt tepsire kis rózsákat nyomtam belõle.
180 °C-ra elõmelegített sütõbe raktam, és kb. 30 percig sütöttem. A végén pár percre rákapcsoltam a grillt, hogy ilyen szép színe legyen. Ezt figyelni kell, mert mindenkinek másképp süt a sütõje, nehogy megégjen. Tálalás elõtt egy kicsit hagytam állni a tepsin, hogy langyosra hüljön, így könnyebb átrakni is.
Ma egy rozéra sült kacsamell körete volt ez az almás paszternák rózsa.