Almás oldalas ciderben sütve
sponsored links
Ír almás fánkot sütöttem, amihez vásároltam pár üveg cidert
így rögvest bedolgozhattam egy Nigella Lawson recept kiegészítéseként.
Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A páchoz valókat összeállítottam. Beledaraboltam a héjas almát is, miután megfosztottam a magházától. Azonnal abba a tepsibe készítettem bele, amiben sütni szándékoztam. Ebbe a pácba fektettem a bordákat és egy napig pácoltam. Majd elõvettem, hagytam a pulton, hogy szoba hõmérsékletûre melegedjen. Megsóztam, borsoztam és fóliával letakarva a 200 fokos sütõbe tettem 3/4 órára. Ez alatt az idõ alatt megpuhult a hús. Ezután már levettem a fóliát és még 1/2 órát pirítottam a bordákat, meg-megforgatva õket.
Miután kivettem a sütõbõl, a megmaradt cideres pecsenyelevet és almát összeturmixoltam és máris ízletes mártás vált belõle. Ebbe mártogattuk a borsos, kakukkfüves steak burgonyát.
így rögvest bedolgozhattam egy Nigella Lawson recept kiegészítéseként.
Hozzávalók:
- 8 sertésborda
A páchoz:
- 1 üveg alma cider
- 1 idared alma
- 4 ek juharszirup
- 2 ek étolaj
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worcestershire-szósz
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 6 gerezd fokhagyma
- Maldon só
- frissen õrölt fekete bors
Elkészítése:
A páchoz valókat összeállítottam. Beledaraboltam a héjas almát is, miután megfosztottam a magházától. Azonnal abba a tepsibe készítettem bele, amiben sütni szándékoztam. Ebbe a pácba fektettem a bordákat és egy napig pácoltam. Majd elõvettem, hagytam a pulton, hogy szoba hõmérsékletûre melegedjen. Megsóztam, borsoztam és fóliával letakarva a 200 fokos sütõbe tettem 3/4 órára. Ez alatt az idõ alatt megpuhult a hús. Ezután már levettem a fóliát és még 1/2 órát pirítottam a bordákat, meg-megforgatva õket.
Miután kivettem a sütõbõl, a megmaradt cideres pecsenyelevet és almát összeturmixoltam és máris ízletes mártás vált belõle. Ebbe mártogattuk a borsos, kakukkfüves steak burgonyát.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.