Almás-narancsos kacsa

2017-03-04

sponsored links


Ízes, omlós, fûszeres kacsasült, nagyon szerettük!

Mondjuk egyébként is elfogult vagyok a kacsahússal :-)))





Almás-narancsos kacsa


Hozzávalók:

Elkészítési idõ: 2,5 óra


  • 1 konyhakész kacsa, belsõségek nélkül (kb. 2 kg)
  • 2-3 alma
  • 1-2 narancs
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • szegfûbors
  • kakukkfû
  • 1,25 dl fehérbor
  • 1 tk. keményítõ
  • 1 dl narancslé



A kacsát megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk, s csak kívülrõl õrölt borssal és kakukkfûvel meghintjük.

Az almát és a narancsot meghámozzuk, nagyobb falatokra vágjuk, törött szegfûborssal ízesítjük. Amennyi a kacsa hasába fér, beletömködjük, mellédugjuk a babérlevelet is, a nyílást összetûzzük hústûvel.

Tepsibe fektetjük, a maradék almát mellétesszük. Aláöntjük a fehérbort, lefedjük alufóliával, és 200 fokon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve róla ropogós pirosra sütjük.


Az 1 dl narancslét elkeverjük kevés pecsenyelével, majd besûrítjük kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítõvel. Kiforraljuk, s a hús mellé kínáljuk.



Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2017/03/almas-narancs...

sponsored links

Keres?s