Almás-narancsos kacsa
sponsored links
Ízes, omlós, fûszeres kacsasült, nagyon szerettük!
Mondjuk egyébként is elfogult vagyok a kacsahússal :-)))
Almás-narancsos kacsa
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Elkészítési idõ: 2,5 óra
- 1 konyhakész kacsa, belsõségek nélkül (kb. 2 kg)
- 2-3 alma
- 1-2 narancs
- só, bors
- 1 babérlevél
- szegfûbors
- kakukkfû
- 1,25 dl fehérbor
- 1 tk. keményítõ
- 1 dl narancslé
A kacsát megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk, s csak kívülrõl õrölt borssal és kakukkfûvel meghintjük.
Az almát és a narancsot meghámozzuk, nagyobb falatokra vágjuk, törött szegfûborssal ízesítjük. Amennyi a kacsa hasába fér, beletömködjük, mellédugjuk a babérlevelet is, a nyílást összetûzzük hústûvel.
Tepsibe fektetjük, a maradék almát mellétesszük. Aláöntjük a fehérbort, lefedjük alufóliával, és 200 fokon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve róla ropogós pirosra sütjük.
Az 1 dl narancslét elkeverjük kevés pecsenyelével, majd besûrítjük kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítõvel. Kiforraljuk, s a hús mellé kínáljuk.