Almás narancskrémleves
sponsored links
Az utóbbi idõk egyik legjobb gyümölcsös krémlevese...
Hûvös, fûszeres és nagyon narancsos!
Ajánlom :-)
Almás narancskrémleves
Elkészítési idõ: 30-40 perc + hûtés
Hozzávalók:
- 2 ek. (barna)cukor
- 2 közepes alma
- 4-5 narancs
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 mk. fahéj
Tálaláshoz:
- puhára felvert tejszínhab
- csokoládéforgácsok
- mandulaszirom
Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd falatnyi kockákra vágjuk.
A narancsot hámozás után kifilézzük: elõször éles késsel körös-körül eltávolítjuk a fehér bundáját, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A mûveletet végezzük tál vagy tányér felett, és fogjuk fel az óhatatlanul kicsorgó levét!
A cukrot fazékba kanalazzuk, és takaréklángon hagyjuk, hogy karamellé olvadjon. Ha a színe és az állaga olyan, mint a méz, hozzáadjuk a gyümölcskockákat, és keverjük össze. Ekkor a karamell visszadermed, semmi pánik!
Öntsük fel annyi vízzel, hogy viszonylag bõven ellepje. Ilyenkor inkább még kevesebbet, nehogy híg legyen, turmixolás után be fogjuk tudni állítani a nekünk tetszõ sûrûséget.
Ízesítsük vaníliával és fahéjjal, majd fedõ alatt fõzzük puhára.
A tûzrõl lehúzva botmixerrel zúzzuk krémesre, ha sûrû, hígítsuk vízzel.
Kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket a fûszerekkel, illetve természetesen a cukor mennyiségét is nagyban befolyásolja mind az alma, mind a narancs édessége.
Vízfürdõben hûtsük le (langyosan is nagyon-nagyon finom), majd tegyük hûtõbe.
Tálaláskor kínáljunk hozzá puhára felvert tejszínhabot, étcsokoládé forgácsokat - mert a narancs és a csokoládé tökéletesen illik egymáshoz, valamint mandulaszirmot.