Almás narancskrémleves

2014-03-04

sponsored links


Az utóbbi idõk egyik legjobb gyümölcsös krémlevese...

Hûvös, fûszeres és nagyon narancsos!

Ajánlom :-)






Almás narancskrémleves


Elkészítési idõ: 30-40 perc + hûtés


Hozzávalók:


  • 2 ek. (barna)cukor
  • 2 közepes alma
  • 4-5 narancs
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 mk. fahéj


Tálaláshoz:

  • puhára felvert tejszínhab
  • csokoládéforgácsok
  • mandulaszirom



Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd falatnyi kockákra vágjuk.

A narancsot hámozás után kifilézzük: elõször éles késsel körös-körül eltávolítjuk a fehér bundáját, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A mûveletet végezzük tál vagy tányér felett, és fogjuk fel az óhatatlanul kicsorgó levét!

A cukrot fazékba kanalazzuk, és takaréklángon hagyjuk, hogy karamellé olvadjon. Ha a színe és az állaga olyan, mint a méz, hozzáadjuk a gyümölcskockákat, és keverjük össze. Ekkor a karamell visszadermed, semmi pánik!

Öntsük fel  annyi vízzel, hogy viszonylag bõven ellepje. Ilyenkor inkább még kevesebbet, nehogy híg legyen, turmixolás után be fogjuk tudni állítani a nekünk tetszõ sûrûséget.

Ízesítsük vaníliával és fahéjjal, majd fedõ alatt fõzzük puhára.

A tûzrõl lehúzva botmixerrel zúzzuk krémesre, ha sûrû, hígítsuk vízzel.

Kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket a fûszerekkel, illetve természetesen a cukor mennyiségét is nagyban befolyásolja mind az alma, mind a narancs édessége.

Vízfürdõben hûtsük le (langyosan is nagyon-nagyon finom), majd tegyük hûtõbe.

Tálaláskor kínáljunk hozzá puhára felvert tejszínhabot, étcsokoládé forgácsokat - mert a narancs és a csokoládé tökéletesen illik egymáshoz, valamint mandulaszirmot.






Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/03/almas-narancs...

sponsored links

Keres?s