Almás-mézes csirkefalatok
sponsored links
Amikor a gyerekek betegek, és itthon, együtt töltjük a kényszerszabadságukat, akkor nyilvánvalóan meg kell õket etetnem valamivel :), naná. De:
- (beteg) gyerek(ek) mellett nem szerencsés a konyhában tölteni a fél délelõttöt,
- és nyilván nem kelkáposzta-fõzelékkel "kedveskedünk", ha már egyszer itthon vannak.
És ilyenkor sokszor az étvágyuk sem az igazi... Elég sok gyerekbarát villámreceptem van ezekre az esetekre, ez az egyik közülük. Opcionális alkalmazása: hétköznapi meleg vacsora, férj legnagyobb örömére. :)
Hozzávalók:
egy filézett csirkemell
3 alma
2 evõkanál méz
liszt
só
A csirkemellet felcsíkozzuk, az almát felkockázzuk. Egy serpenyõben némi olajat hevítünk. A csirkemell-csíkokat megsózzuk, és lisztbe forgatjuk. A serpenyõben világosbarnára sütjük õket, idõnként forgatva. Hozzáadjuk az almakockákat és egy pici (fél deci) vizet, és pár percig együtt sütjük. Végül (amikor az alma már megpuhult) meglocsoljuk az egészet a mézzel, jól összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy a méz finoman rásüljön a husikra. Rizzsel kínálhatjuk (ami ennyi idõ alatt szintén elkészül).
Összesen nem több, mint 15-20 perc az egész. És nagyon fini. :)