Almás máktorta
sponsored links
Néhány héttel ezelõtt férjem hozott egy hasonló tortát, cukrászdából. Finom volt, de nem az igazi, inkább az édes íz dominált, a mák, a citrom, és az alma annyira nem érzõdött rajta. Inkább a jellege tetszett, hisz a mákot imádom, így aztán megfigyeltem, hogy milyen rétegekbõl kell álljon, és elhatároztam, hogy elkészítem.
Mákos piskóta - alma töltelék - vanília krém.
Aztán nem került rá sor, egészen mostanáig. Közben rájöttem, hogy ez valószínû a tavalyi (magyarországi) országtorta akart lenni, de szerintem olyan nagyon nem találták el :)
Utánanéztem, és bebizonyosodott a sejtelmem, így aztán kutakodtam recept után. Sok helyen sokfélét találtam ezzel kapcsolatban, és végül konkrét receptet nem követtem.
Elkészítettem a fehércsokis máktortám piskótáját, aztán fõztem egy vaníliakrémet, almás tölteléknek meg épp jónak bizonyult a megszokott almás pite tölteléke.
Nagyon-nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
A mákos piskótához:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 17 dkg margarin
- 20 dkg õrölt mák
- 17 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 1 teáskanál sütõpor ...