Almás-mákos süti tökmagliszttel
sponsored links
Ötbõl négy abszolút édesszájú nálunk, apa csak mérsékelten, de a jót õ sem veti meg.
Ez a süti mindenképp a visszafogott bûnözés kategóriába sorolandó, és bár egyébként nem sütöm bûntudattal az édességeket, az egészséges és finom kombinációja nagyon motiváló számomra.
Nagy pirospontot kap a tökmaglisztért, amit én szívesen használok kiváló élettani hatása miatt. Nem ad különösebb ízt az ételnek, színt annál inkább -döntse el ki-ki, vonzza vagy riasztja ez a harsogó zöld. (Jóval kevesebbe kerül viszont, mint ugyanennyi tökmag -amibõl egyébként mindig van otthon pár csomaggal, nem csak az íze miatt szeretjük, hanem a benne levõ sok vitamin és ásványi anyag miatt.)
A sütemény textúrája pedig a mák miatt szerethetõ nagyon, kedvenceim az ilyen ruganyos tészták.
Az almát én a tészta felébe darabolva, a másik adagba reszelve tettem, mert Poci fiam nem szereti a sült alma ízét -ha látja. :) Egyébként nekem az eredeti, darabos verzió jött be jobban.
A recept a Praktikák sok gyerekhez blogról származik.
Almás-mákos süti tökmagliszttel
Hozzávalók: 4 tojás, 50-60 dkg meghámozott, magháztalanított ...