Almás-mákos palacsinta torony
sponsored links
Bár a palacsintát megunni nem lehet, mégsem árt egy kis változatosság. Egyszer azt kommenteltem egy amerikai fotós oldalán, aki a rakott (csúsztatott) palacsintát mint szupermagyar tradicionális desszertet jellemezte,(azt sugallva, hogy ez minden vasárnap ott van a húsleves után az asztalon) hogy bár gyakorta forgolódok a konyhában, illetve sûrûn sütök palacsintát, még soha de soha nem készítettem rakott palacsintát, illetve senkit nem ismerek, akinek szokása lenne, vagy valaha is készített volna ilyet.
Ez most arról jutott eszembe, hogy életem elsõ rétegezett, palacsintáját készítettem el, és ezt is inkább kalandvágyból, mint tradícióból merítve. Bár meg kell hagyni, a rétegzés biztosan az eredeti csúsztatott palacsintáról jutott eszembe, de a töltés ötletét a kényszerûségbõl készített almaszósz adta, illetve Lóri mákos tészta igénye. Annyira de annyira jó lett. Az aránya is lenyûgözõ volt. Normál palacsinta mérettel is meg lehet csinálni, de ez a kicsi nekem nagyon bejött, ettõl is sokkal kívánatosabb volt számomra, mint egy átlagos palacsinta.
Az almaszószról szándékozom majd holnap írni kicsit részletesebben, mert új dimenzióba helyezte az almát, addig meg csak úgy fogom emlegetni, hogy almaszósz. Tehát recept külön majd holnap, addig meg a palacsinta.
A mákról meg a porcukorról sem írnék stabil mennyiséget, csak annyit, hogy ízlés kérdése ki mennyire ...