Almás-mákos országtorta-jégkrém
sponsored links
Minden évben kíváncsian figyelem, milyen ízvilágú torta lesz Magyarország tortája: idén Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotása, a Szabolcsi almás máktorta nyerte el ezt a megtisztelõ címet. A torta gerincét a mák és az alma adja meg, ehhez társul még a fahéj és a vanília. Ez az ízvilág beindította a fantáziám, és elkészítettem a jégkrém-verziót: ennél az alap egy fõzött vaníliafagyi mákkal dúsítva, majd ehhez adom a fahéjas almapürét, amit én karamellizáltam. A fehércsoki-burkot pedig mákkal pettyeztem. Az ízvilág jégkrémben is telitalálat, sõt, elárulom, hogy az oszágtorta bonbon-verziója is készül! :)
Hozzávalók 4 nagyobb jégkrémhez:
Mákos vaníliafagyi:
- 2 tojássárgája
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 2 ek. xilit/cukor
- 1 rúd vanília
- 4 ek. darált mák
Karamellizált almapüré:
- 1,5 db alma (nálam Idared) lereszelve
- 6 ek. cukor ...