Almás-mákos nyers torta
sponsored links
Az ország tortája nyers változatban!
Igazi különlegesség fõleg azoknak, akik szeretik a mákot, és a mákos édességeket. Ebbõl ehetsz kedvedre, nem tartalmaz cukrot, csak egy kevés datolyát, mégis édes!
A fotó egy torta-partin készült, így nem egészen olyan, mint amilyet szerettem volna, de annyian kérték ennek a tortának a receptjét, hogy gondoltam ezzel a fotóval is megteszi, lényeg a recept.
A torta alapja a lehetõ legegyszerûbb: mandula, datolya és egy kis fahéj!
Utána almalapok között rétegezve következik a mákos és almás töltelék. Az almalapokra azért van szükség, hogy egyenesen, szépen el tudjuk egymástól választani a rétegeket, almalap nélkül a puha massza átfolyik egymásba, és felvágás után olyan göröngyös lesz. Pár óra múlva az almalap felpuhul, és az almás töltelék részévé válik, nem is lehet szinte látni, hogy ott van :) , ugyanakkor nagy segítség a torta összeállításában.
Hozzávalók: 20 cm-es tortaformához
az alaphoz:
20 dkg beáztatott, megszárított mandula
kb ugyanennyi beáztatott datolya
1 teáskanál fahéj
almás réteg:
kb 50 dkg alma ...