Almás-mákos muffin
sponsored links
Mákos süti bármikor jöhet. Muffin formában meg különösen, mert nagyon gyorsan elkészül. :) Az almától puha marad még másnap is a tészta, már ha valami csoda folytán marad belõle. :D
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
15 dkg sima liszt
10 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 közepes savanykás alma
1 csomag sütõpor (12 g)
2 tojás
1,5 dl tej
2 ek. olaj
csipet só
egy narancs reszelt héja
- Egy tálba kimérjük a lisztet, mákot, cukrot. Elkeverjük benne a csipet sót és a sütõport, majd belereszeljük a hámozott almát és a narancshéjat.
- A tejben elhabarjuk a tojásokat, hozzáadjuk az olajat.
- A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra. Egy muffinsütõ-forma mélyedéseit kibéleljük muffin-papírral.
- A folyékony hozzávalókat is a tálba öntjük és kikeverjük a tésztát.
- A formákat megtöltjük a tésztával és elõmelegített sütõben ~25-30 perc alatt készre sütjük.
Nekem most 12 db muffin és egy kósza minitortácska lett -ami szuflé-formában sült- ebbõl az adagból. Erõs a gyanúm, hogy az újonnan beszerzett muffin-papírok egy gondolatnyival alacsonyabbak a megszokottnál, ezért nem fért bele az összes tészta. :)