Almás-mákos kevert süti zabpehelylisztbõl
sponsored links
Gyors, finom, szaftos, és nem tartalmaz fehér lisztet, sem cukrot. Egy nõi magazinban olvastam még tavasszal ezt a receptet, le is fotóztam, hogy meg tudjam sütni késõbb. Most sor került rá.
Hozzávalók:
4 db közepes alma
1 biocitrom
4-5 evõkanál zabpehelyliszt
1 csomag sütõpor
5-10 ml édesítõ
2 db tojás
20 dkg darált mák
Elõmelegítem a sütõt 200 fokra. Egy püspökkenyér formát kibélelek szilikonos sütõpapírral.
Az almát meghámozom és lereszelem. A biocitromot megmosom, a héját lereszelem, a levét kicsavarom.
Összekeverem az almát, a citrom levét és héját, a zabpehelylisztet, a sütõport, a tojásokat és a darált mákot.
A tésztát a formába kanalazom, és 30 perc alatt készre sütöm. Tûpróbával ellenõrzöm, mikor jó.
Szaftos, finom sütemény. Teljes hûlés után folpackba csomagolva még 2-3 nap múltán is frissnek éreztük.