Almás-mákos csiga kelt tésztából
sponsored links
Az elmúlt két nap során mindenhol kakaós csigákba botlottam, mint egy járvány, úgy terjedt, sorba sütötte mindenki. :) Délutánra már teljesen kész voltam, muszáj volt nekem is bedagasztani egy adagra valót.
A receptet Gizi oldalán találtam, aki viszont Limarától kölcsönözte. Nem is teketóriáztam sokat, Limara kelt tésztái mindig szuperek, így én is eszerint készítettem.
Csak egy szépséghibája volt a dolognak. Menet közben jöttem rá, hogy nincs itthon kakaó...gondoltam,hogy akkor lesz fahéjas csiga. Na, az is csak kb. 2 kanálnyi volt a dobozkában. A tészta meg már majd kidagadt a formából... :)) Úgyhogy körülnéztem, mivel tudnám megtölteni, és a mákra esett a választásom. Mondjuk nem sok mindenbõl tudtam válogatni, konkrétan csak ebbõl. :D Megpucoltam még hozzá azt a 3-4 almát, ami a kosárban találtam, és a végén egész finomságos csigák lettek belõle. :)
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 evõkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
2,5 dcl langyos tej ...