Almás muffin maltitollal
sponsored links
Almás muffin maltitollal |
Ételallergiás személynek készítettem ezt a muffint. Kaptam egy listát, hogy milyen élelmiszereket nem fogyaszthat - elég sok -, és mit fogyaszthat, ez alapján készítettem süteményt. Édesítõszerként egyedül a maltitol jöhetett szóba, ami elõttem teljesen ismeretlen volt. Nem is tudtam beszerezni itt a mi kisvárosunkban, Pestrõl a paleo centrumból szereztem be. Egy régi muffin receptemet alakítottam át .
Hozzávalók:
170 gramm teljes kiõrlésû liszt
180 gramm maltitol
7 gramm sütõpor
5 gramm õrölt fahéj
50 gramm vaj
125 ml tej
1 tojás
220 gramm reszelt alma
Szóráshoz:
45 gramm darált dió
1 evõkanál maltitol
Felirat hozzáadása |
Maltitolról ismertetõ : http://cukormentes.hu/termeszetes.html
"Maltit (Maltitol):
A maltitol kukoricakeményítõ alapú természetes édesítõszer, melynek édesítõ hatása közel azonos a cukoréval, ezért alkalmazása során nincs szükség egyéb hozzáadott mesterséges édesítõszerekre. Önmagában is természetes édességet biztosít úgy, hogy kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak- diabetikus táplálék elõállítása során a maltitol jelenleg a legideálisabb édesítõszer. Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvezõ a glikémiás indexe (GI 20-30), ezért a legideálisabb édesítõszer (nem csak) cukorbetegek számára. A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint, ezért diabetikus készítményekben kiválóan alkalmazható."