Almás-mogyoróvajas muffin
sponsored links
Ez volt a kisfiam születésnapi tortája, szépen állványra voltak felsorakoztatva. Nem kell hozzá semmi extra, az alma és a mogyoróvaj kombináció szinte mindig tuti sikert arat - most sem volt ez másképp. Író kell a recepthez, én azzal készítettem el, de ha nem jutsz hozzá, kefír vagy joghurt is jó lesz.
Zsúfolt ez az este, a picúr alszik végre, én megfáztam, ezért egy illóolajos forró fürdõre gyúrok, kicsi Lottink pedig úton van a világra :-) Viszont megígértem egy nagyon kedves személynek, hogy mihamarabb megosztom ezt vele, mert a bulin õ is kóstolta. Ezért nem is szaporítanám tovább a szót.
(Azért másfél alma kell, mert amikor kettõt tettem bele, nem fért bele a tészta a 12 formába. Másféllel pont kijött, púpra tettem õket.)
Hozzávalók:
- Másfél alma meghámozva, kis kockákra vágva
- 10 dkg mogyoróvaj
- fél tk. szódabikarbóna
- 2 tk. sütõpor
- 25 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 10 dkg kókuszvirágcukor
- 2 tojás
- 2 dl író
- 0,8 dl olaj (bio sütõolaj pl.)
Elkészítés:
- Keverjük össze a lisztet a sütõporral és a szódabikarbónával.
- Keverjük habosra a tojást, a kókuszcukrot, a mogyoróvajat, az olajat és az írót.
- Több részletben dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.
- Egy muffinsütõt béleljünk ki papírokkal, és adagoljuk bele a tésztát. 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat :-)
Forrás: A legfinomabb muffinok receptjei 2