Almás metélt
sponsored links
Finom édes tészta - aki szereti a kifõtt tésztákat minden változatban - egy laktató, tartalmas húsos leves után. Mi legalábbis édeset szoktunk utána enni.
Hozzávalók: 4 adag
1/2 kg finom hosszúmetélt, 8 dkg vaj, 1 kg alma,, 10 dkg porcukor vagy fruktoz, 10 dkg darált dió, 1 kk. õrölt fajéj, 5 dkg mazsola, 4 púpozott ek, pikáns ízû lekvár (én az általam eltett ribizlilekvárt tettem bele)
A metéltet sós vízben kifõztem és tésztaszûrõn jól lecsepegtettem. Az almát lereszeltem nagy lyukú reszelõn és kinyomkodtam. Tûzálló tálat kikentem a vajjal és a metéltet rétegezve leraktam a megtisztított legyalult és kinyomkodott almával, amelyet ...