Almás marhafasírt narancsos paradicsomszósszal
sponsored links
Azt hittem, felfedeztem a spanyolviaszt ezzel az almás fasírttal. De miután jóllaktunk vele, és beírtam a keresõbe a szavakat, elámultam, hogy mennyi találatot kidobott. Pedig igazán véletlenül alakult nálam így: amikor a fasírtmasszát készítettem, megláttam a lányoknak készített reszelt alma-sárgarépa maréknyi maradékát, és hogy ne vesszen kárba, hát gyorsan belegyúrtam a masszába. Aztán, felfedezvén a spanyolviaszt , gyorsan meghámoztam és belereszeltem még egy almát. Az íze érdekes volt. Igazából érzõdött rajta, meg nem is; érzõdött, hogy nem hagyományos, mégsem lehetett megmondani, mitõl más. Finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
A mártáshoz pedig azért adtam narancslevet, mert volt két kis száradozó narancs, és sajnáltam volna, hogy kárbavesszenek. Igazán finom lett, a férjemnek is nagyon ízlett, pedig ritkán találom el az ízlését paradicsommártásban. :)
Almás marhafasírt narancsos paradicsomszósszal
Hozzávalók a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2 kisebb alma, 2 tojás, 3-4 cikk fokhagyma, 3 szelet szikkadt kenyér, só, bors, olaj; a mártáshoz: 3 dl natúr/házi paradicsomlé, 1 dl rostos narancslé, 2 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, fruktóz ...