Almás-mandulás sütemény (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
18 dkg reszelt alma
8 dkg darált mandula
2 dkg apróra vágott dió
3 tojás
2 púpos evõkanál eritrit
egy csipet szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
vaníliakivonat
18 dkg reszelt alma
8 dkg darált mandula
2 dkg apróra vágott dió
3 tojás
2 púpos evõkanál eritrit
egy csipet szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
vaníliakivonat
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk az eritritet. A mandulát összekeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal. A tojásfehérjébe belekeverjük a sárgáját, a vaníliakivonatot, majd a mandulát is hozzáadjuk. Az almát megtisztítjuk, belereszeljük a masszába és óvatosan összeforgatjuk. A sütõt kb. 200 fokra elõmelegítjük, a masszát egy sütõpapírral kibélelt kisebb formába (az enyém kb. 17x27 cm-es) öntjük, a tetejére szórjuk a diót és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Recept: innen.
sütés elõtt |