Almás, mandulás piskóta
sponsored links
Holnap végre eljön az a pillanat, amikor felállítjuk az elsõ olyan fát, amit már nem csak mi ketten élvezhetünk, hanem mi Emmánk is. Kíváncsi vagyok, hogy fog reagálni arra, ha meglát egy nagy díszes fát, ami világít és sok-sok csecse-becse lóg le róla. :) Mennyi díszt szeretne majd magáévá tenni? :) Mivel már a mi ajándékunk a múlt hónapban megérkezett, ami egy-egy klíma, gondoltuk nem tesszük a fa alá, így vettünk egymásnak egy-egy puzzle-t, bízva abban, hogy lesz egy kicsi idõnk kirakni, szóval, így inkább Emma ajándékai lesznek a fa alatt. Külön csomagoltunk mindent, hogy érdekesebb legyen számára a kicsomagolás, ugyanis imádja a papírokat. :) Komolyan, papír mániás. Nagyon izgulok és nagyon-nagyon várom.
Almás, mandulás piskóta
Hozzávalók (22 cm átmérõjû tortaformához):
15 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 teáskanál sütõpor
6 dkg darált mandula
3 tojás
12 dkg puha vaj (plusz a forma kikenéséhez)
16 dkg nyírfacukor
1,8 dl tej
3 alma
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evõkanál fahéjas nyírfacukor
továbbá:
szeletelt mandula
2 dl tejszínhab
Elkészítés
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát és a sütõport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Belereszeljük egy narancs és egy citrom héját, majd vanília kivonattal ízesítjük. Hozzáadjuk a kimért lisztes keveréket, majd simára keverjük. Az almát meghámozzuk, ketté vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A tortaformát kikenjük vajjal, kirakjuk almakarikával, majd megszórjuk fahéjas nyírfacukorral és a tésztával beterítjük. Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 40 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba!) Még forrón kifordítjuk óvatosan a formából és megszórjuk szeletelt mandulával. Felvert tejszínhabbal tálaljuk!
Almás, mandulás piskóta
Hozzávalók (22 cm átmérõjû tortaformához):
15 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 teáskanál sütõpor
6 dkg darált mandula
3 tojás
12 dkg puha vaj (plusz a forma kikenéséhez)
16 dkg nyírfacukor
1,8 dl tej
3 alma
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evõkanál fahéjas nyírfacukor
továbbá:
szeletelt mandula
2 dl tejszínhab
Elkészítés
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát és a sütõport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Belereszeljük egy narancs és egy citrom héját, majd vanília kivonattal ízesítjük. Hozzáadjuk a kimért lisztes keveréket, majd simára keverjük. Az almát meghámozzuk, ketté vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A tortaformát kikenjük vajjal, kirakjuk almakarikával, majd megszórjuk fahéjas nyírfacukorral és a tésztával beterítjük. Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 40 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba!) Még forrón kifordítjuk óvatosan a formából és megszórjuk szeletelt mandulával. Felvert tejszínhabbal tálaljuk!