Almás lepény
sponsored links
Édesanyám lepény receptje.
Már nem emlékszem, hogy az almát hogyan tette bele, szeletelte vagy reszelte, de arra igen, hogy mindig babapiskótát tördelt közé, hogy felszívja a levét.
Az almát én nem reszelem, mert nem szeretem kinyomni a levét, vagy az uborkagyalun, vagy a tökgyalun szeletelem le.
Összeforgatom a cukorral az éppen kedvem szerinti fûszerrel/fûszerekkel és kevés valamivel én is összekeverem.
Azért kevés mert így kevesebb is elég, nem enged levet. Most zabpehely került az almára.
Az eredeti mennyiségû tésztát készítettem, ez a nagy tepsibe elegendõ, de az nekünk sok, így az összeállított tésztát megfeleztem.
A felébõl lett ez az almás, amit most kerek formában sütöttem meg, a másik felét eltettem másnapra (más tölteléket kapott, majd azt is megmutatom).
Almás lepény
Hozzávalók
(nagy tepsihez elegendõ)
500 gr liszt
225 gr hideg vaj ...