Almás krémes, tej- és tojásmentesen
sponsored links
Ez a süti a 2013. év utolsó napján született, és azt kell mondjam, nagyon méltóan feltette a pontot az év végére, mert eszméletlenül finomra sikeredett!:) Vendégségbe vittük, és ott is nagy sikert aratott, a gyerekek pedig csak úgy falták!:) Na, nem fényezem tovább, inkább leírom gyorsan a receptjét, mielõtt elfelejtem!:)
Vegán almás krémes
Hozzávalók (egy kisebb, kb. 30 x 40 cm-es sütõtepsihez):
A piskótához:
130 g teljes kiõrlésû liszt
120 g (bio) fehér liszt
100 g nádcukor
1 cs. foszfátmentes borkõ sütõpor (pl. DM-bõl)
1 mk. szódabikarbóna
1/2 citrom leve
6 ek. napraforgó olaj/ vagy kókuszolaj
250 ml növényi tej (pl. zabtej)
A krémhez:
2 cs. (bio) vaníliás pudingpor (pl. DM-bõl)
5 ek. nádcukor
500 ml növényi tej
200 g (bio) növényi margarin/ esetleg kókuszzsír
2-3 alma, vékonyra szeletelve
õrölt fahéj
csokireszelék (a fotón lévõ az Aldiból van, kakaó, cukor és szójalecitin van benne, más adalék nem!)
Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
Elõször elkészítjük a piskótát, amihez csomómentesre keverjük egy robotgéppel a száraz, majd a folyékony összetevõket. Egy (kókusz)olajjal kikent tepsi alját kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk õrölt fahéjjal. Ráöntjük a piskótakeveréket, és betesszük a sütõbe. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A sütõbõl kivéve, 5 perc után kiborítjuk az almás piskótát, hogy az almás rész kerüljön felülre és hagyjuk kihûlni.
A krémhez megfõzzük a pudingot a tejjel és a nádcukorral, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
Fontos, hogy a margarin és a puding azonos hõmérsékletû legyen az összekeveréskor, ezért ha szükséges, a margarint vegyük ki idõben a hûtõbõl!
A kihûlt pudingot és a margarint is külön-külön verjük fel a robotgéppel, majd a pudingot kanalanként adagoljuk a margarinhoz.
A kész krémet kenjük a piskótára, majd a tetejét szórjuk be csokireszelékkel!
Vegán almás krémes
Hozzávalók (egy kisebb, kb. 30 x 40 cm-es sütõtepsihez):
A piskótához:
130 g teljes kiõrlésû liszt
120 g (bio) fehér liszt
100 g nádcukor
1 cs. foszfátmentes borkõ sütõpor (pl. DM-bõl)
1 mk. szódabikarbóna
1/2 citrom leve
6 ek. napraforgó olaj/ vagy kókuszolaj
250 ml növényi tej (pl. zabtej)
A krémhez:
2 cs. (bio) vaníliás pudingpor (pl. DM-bõl)
5 ek. nádcukor
500 ml növényi tej
200 g (bio) növényi margarin/ esetleg kókuszzsír
2-3 alma, vékonyra szeletelve
õrölt fahéj
csokireszelék (a fotón lévõ az Aldiból van, kakaó, cukor és szójalecitin van benne, más adalék nem!)
Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
Elõször elkészítjük a piskótát, amihez csomómentesre keverjük egy robotgéppel a száraz, majd a folyékony összetevõket. Egy (kókusz)olajjal kikent tepsi alját kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk õrölt fahéjjal. Ráöntjük a piskótakeveréket, és betesszük a sütõbe. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A sütõbõl kivéve, 5 perc után kiborítjuk az almás piskótát, hogy az almás rész kerüljön felülre és hagyjuk kihûlni.
A krémhez megfõzzük a pudingot a tejjel és a nádcukorral, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
Fontos, hogy a margarin és a puding azonos hõmérsékletû legyen az összekeveréskor, ezért ha szükséges, a margarint vegyük ki idõben a hûtõbõl!
A kihûlt pudingot és a margarint is külön-külön verjük fel a robotgéppel, majd a pudingot kanalanként adagoljuk a margarinhoz.
A kész krémet kenjük a piskótára, majd a tetejét szórjuk be csokireszelékkel!