Almás krémes

2012-03-26

sponsored links


Mostanában sajnos nagyon elhanyagolom a szeretett blogomat ,de sokszor nincs idõm,de legtöbbször energiám,hogy írjak vagy megjegyzést hagyjak másnál,pedig azért elég sûrûn,végig nézem a sok finomságot ,meg szépségeket amit készítetek:)Most mégis így húsvét elõtt felteszek egy sütemény receptet ahogy én készítem,hátha valaki nem ismeri,és megtetszik neki,nem egy bonyolult,és egy nagyon finom sütemény.
Megsütöm a piskótát,egy 30x35 tepsibe: a lágy vajat a cukorral és a tojásokkal jól elkeverem ,majd a lisztet,a sütõport,a fahéjat,és szerecsendiót szárazon összekeverem,hozzáadom tojásos masszához,beleöntöm a tejet és,robot géppel alaposan összekeverem kb 8-10 perc,majd a végén apróra darabolt almát beleforgatok egy fakanál segítségével,a tepsit sütõpapírral kibélelem,beleöntöm a masszát, vékony cikkekre vágott almával megterítem úgy hogy az almák elsüppedjenek a masszába,elõmelegített sütõben 160 fokon 30 perc alatt megsütöm(tû próbát végezzünk!).Közben elkészítem a krémet:egy pici tejben a lisztet,tojást,és a fahéjat csomómentesre keverem,egy lábasba tejet öntök felteszem a tûzre,majd mikor felforrt,lehúzom a tûzrõl,belekeverem a lisztes masszát , visszateszem a tûre ,és sûrûre fõzõm,majd ha kész lehûtõm,hûtõfolyadékba teszem.Amíg hûl addig a vajat ,vaníliás cukrot,és a porcukrot,kihabosítom,majd a kihûlt krémet hozzáadom,és robotgéppel összekeverem, egy órácskára beteszem a hûtõbe.Egy óra múlva a piskótára rákenem a krémet,a tejszínt kemény habbá verem,rákenem a krémre, a tetejére csokoládét reszelek,vissza a hûtõbe és egy óra múlva már szeletelhetõ is,nagyon finom könnyû, az almától jószaftos sütemény.

Hozzávalók a  piskótához: ...

Folytats a blogon ... ditta84.blogspot.com/2012/03/almas-kr...

sponsored links

Keres?s