Almás kifli (vajas tésztában)

2012-04-17

sponsored links

Komolyan elmúlt minden lelkifurdalásom, amikor ma megláttam a labor papíromon, hogy a vérzsír szintem a minimum érték felét mutatja. Persze ez sem jó, de jobb mint ha a maximum duplája lenne.

Ezért aztán egy a mai almás táskából nem sajnáltam a vajat. Fantasztikus állagú és ízû tésztára sikerült találnom, amikor megtaláltam ezt a receptet.

A tésztában semennyi cukor sincs, az almába mézet és agaveszirupot tettem, viszont a tetejére szórtam egy keveset, bár az elhagyható. Szerintem meggyel is ki fogom próbálni, meg szilvával is, ha eljön az õsz. (Á nem várom meg, csak mondtam.)

A tészta a sok vajtól réteges lesz, de ehhez egy fontos dolognak eleget kell tenni.

A két tésztaréteget alaposan össze kell dolgozni, hogy zárva maradjon , mert a benne lévõ töltelék (alma) sülése által keletkezett gõz segíti a tésztának a rétegzõdésben, ettõl lesz leveles jellege.

Õrülten jó a süti, érdemes elkészítés elõtti este elkészíteni a tésztát és a tölteléket, mert kulcsfontosságú, hogy hideg legyen minden, amikor a sütõbe tesszük. Ezzel persze nagy kockázatot vállalunk, mert így történt, hogy az almatölteléket kétszer kellett egy este elkészítenem, mert az elsõ adag elfogyott mire kihûlt volna, ezért aztán még egyet készítettem még aznap este.

Hozzávalók:

310g liszt

225g vaj (hideg)

120ml víz ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/04/17/alm...

sponsored links

Keres?s