Almás-gesztenyés palacsinta

2014-03-09

sponsored links


Hozzávalók

8 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evõkanál porcukor
1 csipet só
2 tojás
5 dl tej
2 közepes alma
5 dkg olvasztott vaj



A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet. A liszteket a sütõporral, a cukrokkal, a sóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket, és az olvasztott vaj 2/3 részét. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, és a palacsintatésztába keverjük. Felforrósított serpenyõben, a maradék vajon tenyérnyi palacsintákat sütünk. A palacsintákat melegen, porcukorral megszórva, csokoládéöntettel kínáljuk.


Tipp: a palacsinták sütéséhez kevés vaj elegendõ, ezért ne egyszerre használjuk fel a vajat, hanem apránként adagoljuk.

A recept a Kifõztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/03/alm...

sponsored links

Keres?s