Almás-gesztenyés palacsinta
sponsored links
Hozzávalók
16 dkg gesztenyeliszt
8 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evõkanál porcukor
1 csipet só
2 tojás
2 közepes alma
5 dkg olvasztott vaj
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet. A liszteket a sütõporral, a cukrokkal, a sóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes keveréket, és az olvasztott vaj 2/3 részét. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, és a palacsintatésztába keverjük. Felforrósított serpenyõben, a maradék vajon tenyérnyi palacsintákat sütünk. A palacsintákat melegen, porcukorral megszórva, csokoládéöntettel kínáljuk.
Tipp: a palacsinták sütéséhez kevés vaj elegendõ, ezért ne egyszerre használjuk fel a vajat, hanem apránként adagoljuk.
A recept a Kifõztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.
A recept a Kifõztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.