Almás-fahéjas zabkása

2018-02-19

sponsored links

Szerintem a zabkásák közül ez az egyik legfinomabb! Legalább is én imádom - az ízét és az illatát is. A 16 hónapos pici fiammal elég gyakran ezt esszük uzsonnára. Például ma is. Laktató, egészséges és néhány perc alatt elkészül. (A kisfiamnak semmilyen cukrot nem szoktam beletenni, a kertünkben termõ alma egyébként is nagyon finom édes fajta.)
 
 
 

Hozzávalók:
1 adaghoz
5 enyhén csapott evõkanál finom szemû zabpehely
1,5 dl víz
1-2 teáskanál eritrit (vagy méz)
fél kávéskanál õrölt fahéj
1 közepes alma


A pöttyös kézmûves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. A vizet felforraljuk, elkeverjük benne az eritritet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és alacsony lángon, kevergetve, néhány percig fõzzük.
  2. A megtisztított/meghámozott almát nagy lyukú reszelõn lereszeljük és az õrölt fahéjjal együtt a zabkásához adjuk, összekeverjük.  
  3. Almaszeletekkel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!  

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/02/almas-f...

sponsored links

Keres?s