Almás-fahéjas zabkása
sponsored links
Szerintem a zabkásák közül ez az egyik legfinomabb! Legalább is én imádom - az ízét és az illatát is. A 16 hónapos pici fiammal elég gyakran ezt esszük uzsonnára. Például ma is. Laktató, egészséges és néhány perc alatt elkészül. (A kisfiamnak semmilyen cukrot nem szoktam beletenni, a kertünkben termõ alma egyébként is nagyon finom édes fajta.)
Hozzávalók:
1 adaghoz
5 enyhén csapott evõkanál finom szemû zabpehely
1,5 dl víz
1-2 teáskanál eritrit (vagy méz)
fél kávéskanál õrölt fahéj
1 közepes alma
A pöttyös kézmûves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A vizet felforraljuk, elkeverjük benne az eritritet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és alacsony lángon, kevergetve, néhány percig fõzzük.
- A megtisztított/meghámozott almát nagy lyukú reszelõn lereszeljük és az õrölt fahéjjal együtt a zabkásához adjuk, összekeverjük.
- Almaszeletekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!