Almás-fahéjas zabkeksz
sponsored links
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 db közepes nagyságú alma
- 70 g nyírfacukor
- 2 kk vanília aroma
- 2 kk fahéj
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 dl (frissen préselt) almalé
- A zabpelyhet, kókuszreszeléket, fahéjat és szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
- Az almák magházát kivágjuk és pépesre turmixoljuk (héjával együtt).
- A tojásokat egy villával felverjük, hozzáadjuk az almapépet, az almalét, a vanília aromát és a nyírfacukrot. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket is. Az egészet összedolgozzuk.
- Vizes kézzel gombócokat formálunk és ellapítjuk, így könnyen, gyorsan tudunk kekszeket formázni.
- 175 fokos sütõben kb 15 perc alatt sülnek meg a kekszek, de ez függ a sütõtõl, ki kell tapasztalni.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Finom, puha kekszek lesznek ebbõl a tésztából, nem a ropogós fajta.
- Nincs benne kakaó, de megbarnul egyrészt a fahéjtól, másrészt ha zöldalmával készítjük,az nagyon gyorsan oxidálódik és ettõl is barnább lesz.
- Nincs benne kakaó, de megbarnul egyrészt a fahéjtól, másrészt ha zöldalmával készítjük,az nagyon gyorsan oxidálódik és ettõl is barnább lesz.
- Recept innen.